Vrouwencirkel

Vrouwencirkel van de Lotus

 Deze vrouwencirkel gaat door in Galmaarden.

Een vrouwencirkel is in eerste plaats een fijn samenzijn van vrouwen.

Het is een plek waar je als vrouw kunt thuiskomen in een warme en veilige bedding. Waar je welkom bent zoals je dan bent. Waar je helemaal mag zijn, met al wat er dan speelt.  Een heerlijk moment van zelfzorg… Met een vleugje NaturalHealingMagic.

We verbinden ons rond een centraal medicijnwiel en creëren een Sacred Space waarin we verwelkomen wat ons die dag samen brengt.

Iedere cirkel heeft een bepaald thema. Er wordt gepraat, gedeeld, gemediteerd, verteld, gezwegen, gelachen, geknuffeld, gehuild, gezongen, ja soms zelf gedanst ;-).

Maar alles mag, en niks moet.

De Lotus staat symbool voor groei. Van duisternis naar licht, van onwetendheid naar inzicht, maar ook van zuiverheid, puurheid en bescherming. De Lotus begint als zaadje in een donkere modderige omgeving en groeit uit tot een prachtige bloem. Die bloem komt er doordat zij haar wortels heeft in de modder die haar voedt en steunt. 

De duistere modder symboliseert ons verleden, dat we kunnen overstijgen en er een stevige basis in vinden om tot bloei te komen.

Daarnaast is de lotusbloem hydrofoob. Water en modder parelt van haar bladeren en bloem zodat er nooit water of modder aan hangt. Ze symboliseert zo zuiverheid. En laat ons zien dat we de modder waarin we groeien van ons mogen laten afglijden wanneer we bloeien.

In deze cirkel wandelen we het pad van de lotus. We kijken naar ons eigen leven en leren van anderen hoe we tot bloei komen….

De cirkel wordt gehoed door Astrid.

Je bent van harte welkom bij deze vrouwencirkel in Galmaarden.

Data voor 2024: telkens op zondag van 10u-13u.

25/2, 31/3, 28/4, 19/5, 30/6, 28/7, 25/8, 29/9, 27/10, 24/11, 29/12

Bijdrage: 22€/cirkel, 170€/10cirkels

Water, thee, versnaperingen en een soepje achteraf zijn inbegrepen.

Aanmelden kan op deze pagina.

De cirkel gaat door in het mooie zaaltje van Aletheia. Het levenswerk van Astrid en Erik